Apostille van buitenlandse documenten

Sinds 14 december 2011, opgestelde openbare akten die in België en Luxemburg die nodig zijn voor de procedures in Costa Rica, hoeven slechts te worden apostille, volgens Verdrag van Den Haag afschaffing van het vereiste van legalisatie voor buitenlandse openbare akten (ook bekend als het Apostilleverdrag ), die in werking is getreden vorig jaar in ons land.

Dit betekent dat wanneer het document draagt ​​een apostille, kan direct worden gebruikt in Costa Rica en hoeft niet te worden gebracht om dit consulaat. Het bovenstaande, als de apostille de legalisatie eis van openbare documenten afgegeven in een ondertekenende staat om gebruikt te worden in een andere staat die partij is onderdrukt; zonder verdere verificaties.

Hieronder vindt u de contactgegevens van de Belgische en Luxemburgse vestigingen verantwoordelijk voor de apostille van hun nationale documenten.

 

  • België

Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Dienst Legalisatie
Karmelietenstraat 27
B-1000 Brussel

Contact gegevens en aanvullende informatie

  • Luxemburg

Ministère d’Affaires Étrangères

Bureau des Passeports
Section des Passeports et Légalisations
43, bld. Roosevelt
L-2450 Luxembourg

Contact gegevens en aanvullende informatie

 

Als u een Spaanse vertaling van een buitenlands document, voor het gebruik ervan in Costa Rica, kunt u hier controleren de lijst van officiële vertalers beschikbaar zijn in Costa Rica.

 

  • Documenten die zijn afgegeven in Costa Rica, om gebruikt te worden in België of Luxemburg

Als u een Costa Ricaanse openbaar document aanwezig is in België of Luxemburg, moet het eerst voorzien van de apostille door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Costa Rica, gelegen in 7e en 9e lanen, 11e en 13e straten, telefoon: +506 2223.7555.