ID-kaarten

Verlenging van uw Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula)

Voor de vernieuwing van uw Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula), moet u persoonlijk de volgende documenten naar het Consulaat:

  • De huidige ID-kaart (verlopen of bijna verlopen)
  • Twee kleurenfoto’s (3,5 cm hoog en 3 cm breed) met witte achtergrond.

Als je ID is verlopen meer dan tien jaar, moet u bij ons aan het Consulaat met twee getuigen (familie of vrienden). Elke getuige moeten hun geldig Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula) in goede staat.

In geval van verlies of diefstal van uw identiteitskaart naar een nieuwe moet je een geboorte certificaat, afgegeven door de burgerlijke stand kantoor in San Jose (Registro Civil) en een officieel identiteitsbewijs met foto, bij voorkeur uw Costa Ricaanse paspoort te bieden vragen.

Het aanvragen van uw eerste Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula)

Voor het aanvragen van een Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula) voor de eerste keer gebruikt, moet u persoonlijk de volgende documenten naar het Consulaat:

  • Twee kleurenfoto’s (3,5 cm hoog en 3 cm breed) met witte achtergrond
  • Kind Identification Card (Tarjeta de Identificación de Menores of TIM)

Als u niet beschikt over een TIM, moet u een geboorte certificaat, afgegeven door de burgerlijke stand kantoor in San Jose (Registro Civil) en zal ook aan de Costa Ricaanse Consulaat te komen met getuigen; een getuige alleen als hij/zij is een naaste familieleden lid (alleen vader, moeder, broer, zus of grootouder), twee getuigen anders. Elke getuige moeten hun geldig Costa Ricaanse identiteitskaart (cédula) in goede staat. Als de directe familielid is een buitenlander betreft, moet hij/zij een geldig paspoort (geen vreemde getuigen zijn toegestaan, behalve voor de hiervoor genoemde directe familieleden).

U kunt verzoeken om uw eerste ID-kaart van het moment dat u zestien, maar het zal alleen gegeven worden aan u tot de leeftijd van achttien jaar.